Rode kaart én keepersblunder doen Anderlecht de das om tegen Eupen

Rode kaart én keepersblunder doen Anderlecht de das om tegen Eupen

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 22:30vr 15-01-2021 om 22:30

Anderlecht heeft haar tweede nederlaag op rij gepakt. Na de 1-0 tegen Oud-Heverlee Leuven werd het nu 2-0 op het veld van Eupen

Anderlecht begon stevig aan de partij en kreeg al na zes minuten een mooie kans. Mukairu trapte die echter op doelman Defourny. De druk hield aan en ook de onvermijdelijke Nmecha kon zijn poging wagen. Defourny stond alweer pal en pakte uit met een knappe redding.

Eupen maakte bijzonder weinig klaar, maar iets na het halfuur ging Lawrence in de fout bij Anderlecht. Boucaut trok geel, maar op aangeven van de VAR werd het een rode kaart. Vlap, die nog eens zijn kans kreeg, werd daarom nog voor de rust gewisseld voor verdediger Murillo. We gingen rusten met 0-0.

Prevljak is de held, Wellenreuther de schlemiel
Na de pauze moest Eupen met een mannetje meer op zoek naar een goal, maar het kreeg wel eerst een opdoffer. Benoît Poulain moest van het veld worden gedragen met een draagberrie. Agbadou en Baby kregen kleine kansjes, maar konden Wellenreuther niet bedreigen.

Diezelfde Wellenreuther ging helaas voor Anderlecht een handje helpen. De Duitser sloeg naast een hoge bal en gaf zo Prevljak een unieke kans. De Sloveen zorgde voor de 1-0 en voor heel wat ontgoocheling in het kamp van Anderlecht. Prevljak maakte paars-wit in het slot nog helemaal af met zijn tweede goal.

Boost voor Eupen
Anderlecht blijft zo hangen op een voorlopige vijfde plaats. Voor Eupen zijn de drie punten mooi meegenomen. Ze hijsen zich (even?) naast Zulte Waregem op een elfde plaats.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws