Barça-icoon looft werkwijze Koeman: 'Verdient hij complimenten en respect voor'

Barça-icoon looft werkwijze Koeman: 'Verdient hij complimenten en respect voor'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 19:30vr 15-01-2021 om 19:30

Ronald Koeman lag na zijn komst bij FC Barcelona meerdere keren onder vuur, maar lijkt de Barça-trein inmiddels aan de gang te krijgen. Dat ziet ook clubicoon Rivaldo, die de Nederlandse oefenmeester looft. De Braziliaan ziet dat jonge talenten de kans krijgen in Camp Nou.

"Ik heb altijd gezegd dat de sleutel tot succes bij het managen van jonge spelers is om niet teveel druk op ze te leggen", begint Rivaldo in gesprek met AS Diario. "Ik denk dat Koeman dat heel goed doet. Hij heeft de jonge spelers bij elkaar gebracht, samen met Busquets, Messi en Alba. Koeman verdient daar complimenten en respect voor."

Waar het Koeman bij Barça lukt om jeugd in te passen, lukt dat Zinédine Zidane bij Real Madrid niet. Rivaldo kijkt vol verbazing naar de club uit de Spaanse hoofdstad. "Ik weet niet wat er achter zit, maar Zidane doet het tegenovergestelde van wat hij in zijn eerste periode bij de club deed. Hij laat talenten als Valverde, Rodrygo en Vinícius links liggen."

"Ik hoorde dat hij Vinícius straft, omdat hij op zijn mobiel keek tijdens een teambespreking. Maar dat soort zaken hoeven niet op deze manier opgelost te worden, door een voetballer niet te laten spelen. Je doet je eigen team pijn op die manier. Dat kan je beter afdoen met een boete", sluit Rivaldo af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws