Vrancken: Het is aan hem om te bewijzen dat hij ook in België iets kan betekenen

Vrancken: "Het is aan hem om te bewijzen dat hij ook in België iets kan betekenen"

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 19:07vr 15-01-2021 om 19:07

KV Mechelen en Wouter Vrancken zijn klaar om Charleroi partij te geven. De Kakkers kunnen inmiddels weer beroep doen op Steven Defour en ook de nieuwe aanwinst Ferdy Druijf zit al in de kern. Of de Nederlander al een basisplaats krijgt valt af te wachten, zegt Vranken.

De vorige speeldag won KV Mechelen overtuigend van Royal Antwerp FC met 3-0 en vooral goed voetbal in de tweede helft. Trainer Wouter Vrancken hoopt die lijn door te trekken.

Deze week trok KV Mechelen Ferdy Druijf aan van AZ en de Nederlander is enthousiast om aan zijn nieuwe periode te beginnen volgens Vrancken. “Ferdy maakte een goede indruk op zijn eerste trainingen”, vindt Vrancken. “Als persoon: qua mentaliteit en integratie gaat er geen probleem zijn. En ook op het veld zie je dat hij goede voeten heeft en bereidwillig is om dingen op te pikken. Het is aan hem om nu te bewijzen dat hij ook in de Belgische competitie iets kan betekenen, wat toch iets anders is dan de Nederlandse. Wij hebben alvast een manier van spelen die hem ligt. Hij heeft veel goesting, ja. Dat is belangrijk. Ferdy heeft al enkele beelden van ons gezien, en op basis daarvan was hij nog gemotiveerder om naar ons te komen", zei Vrancken op de persbabbel in aanloop naar de wedstrijd tegen Charleroi.

Of Druijf daadwerkelijk aan de aftrap zal staan valt af te wachten. Wie niet meer op een basisplaats hoeft te rekenen is William Togui. Vrancken liet weten dat hij mag uitkijken naar een andere ploeg. "Voor alle partijen zou een transfer het beste zijn. Togui is het type spits dat ik graag heb: stevig, diepgang, scorend vermogen. Alleen gaat het te veel met ups en downs. Mentaal is dat moeilijk voor hem. Met Druijf als nieuwe spits hebben we ruimte gemaakt voor een transfer van Togui. Het zal in principe om een uitleenbeurt gaan, gezien de situatie", liet Vrancken weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws