Dury ligt niet wakker van afwezigheid van Vossen: Gelukkig ben ik goede slaper!

Dury ligt niet wakker van afwezigheid van Vossen: "Gelukkig ben ik goede slaper!"

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 18:49vr 15-01-2021 om 18:49

SV Zulte Waregem lijkt de degradatiezorgen zo goed als zeker afgeschud te hebben. Een knappe 16 op 21 heeft de West-Vlamingen naar de middenmoot van het klassement gelanceerd. Het komende duel met Waasland-Beveren belooft weer winstkansen, al hoedt Francky Dury zich voor nonchalance.

De voorbije weken leerde Zulte Waregem vooral om ook moeilijkere wedstrijd al winnend af te sluiten. Die kwaliteit ontbrak in het eerste seizoensgedeelte. "Winnen en goed voetbal op de mat leggen zijn twee verschillende dingen", beseft ervaren rot Dury maar al te goed op zijn persconferentie. "Zeker thuis is het door de gekende omstandigheden moeilijk om goed voetbal te brengen", verwijst hij naar de verschrikkelijke staat van de grasmat aan de Gaverbeek.

"Ik geef toe dat het tegen Moeskroen kwalitatief niet goed was, maar we winnen wel. En dat blijft natuurlijk prioritair. Op verplaatsing daarentegen vind ik ons trouwens helemaal niet zo slecht spelen. Kijk bijvoorbeeld naar de eerst helft op Cercle Brugge en de wedstrijden tegen Antwerp en Gent. Daar lieten we bij momenten echt knappe dingen zien. Ook op Eupen waren wij aan de bal de betere ploeg, al waren de beste kansen toen wel voor Eupen", somt Dury de prestaties van zijn jongens op.

Goede slaper
Als Zulte Waregem ook tegen Waasland-Beveren de drie punten uit de brand wil slepen, zal het dat zonder haar vaste spitsen moeten zien te flikken. Na Tomas Chory viel ook Jelle Vossen uit, nota bene vlak na zijn treffer tegen Moeskroen. "Gelukkig ben ik een goede slaper!", lacht Dury de zorgen weg. "Als er iemand uitvalt, moet je een beetje proberen toveren natuurlijk."

"Maar ik heb deze week op training goede dingen gezien en wil niet focussen op de jongens die er niet zijn. In plaats van te klagen, steek je beter je energie in de jongens die er wel bij zullen zijn. We hebben 20 beschikbare spelers en zullen daaruit een competitief elftal selecteren. Oké, we zetten een goede reeks neer, maar we komen van heel ver. Nu moeten we vooral realistisch blijven en match per match bekijken", besluit Dury nuchter.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws