Ik ben nu coach van Club Brugge omwille van de kans die ik bij Beerschot kreeg

"Ik ben nu coach van Club Brugge omwille van de kans die ik bij Beerschot kreeg"

15-01-2021 18:06
24

Club Brugge liet de leidersplaats enkele weken aan KRC Genk, maar prijkt inmiddels weer bovenaan de rangschikking. De troepen van Philippe Clement lijken ook niet van plan om die nog positie nog af te staan. De komende verplaatsing naar K. Beerschot V.A. is voor de trainer een speciale.

Clement lanceerde zijn spelerscarrière namelijk op het Kiel en maakte de cirkel daar ook rond. Dat is hij verre van vergeten. "Ik ben nu coach van Club Brugge omwille van de kans die ik daar gekregen heb", drukt Clement zijn gevoel uit bij Het Nieuwsblad. "Heel veel jeugdvrienden van mij hebben daar nu nog een abonnement. Het is altijd back to the roots: daarom blijft de match tegen Beerschot een bijzondere wedstrijd voor mij."

Dat betekent uiteraard niet dat Club Brugge iets zal laten liggen in Antwerpen. Na de zege tegen Sint-Truiden staat Blauw-Zwart vier punten boven uitdager Genk, al viel de tweede helft op Stayen tegen. "Samen met de jongens hebben we daar lessen uit getrokken. Maar het was ook niet àllemaal slecht na de rust: de laatste 20 minuten waren opnieuw beter", verdedigt Clement zijn manschappen.