Leye: Na Beveren hebben we meer over veldspelers gesproken, minder over Arnaud

Leye: "Na Beveren hebben we meer over veldspelers gesproken, minder over Arnaud"

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 17:13vr 15-01-2021 om 17:13

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 17:27vr 15-01-2021 om 17:27

Mbaye Leye rondde zijn eerste kaap als hoofdcoach van Standard Luik. Tegen een - weliswaar zwak - Waasland-Beveren trapten de Rouches het nieuwe jaar én het nieuwe bewind op gang met een 3-1-zege. Dat kunstje willen ze over doen op bezoek bij Cercle Brugge.

Als Standard een zes op zes neerzet, zou het stilaan weer kunnen dromen van de top-vier. Leye weigert echter op lange termijn te kijken. "In de situatie waarin we ons vandaag bevinden, moeten we niet beginnen rekenen", gaf hij zijn jongens een boodschap mee op zijn perspraatje. "Wij gaan naar Cercle om te winnen. Dat is ons hoofddoel."

De start vorig weekend was alvast bevredigend. "We hebben meer over de veldspelers gesproken na onze match tegen Waasland-Beveren. Ik zou liever hebben dat we het wat minder hebben over Arnaud Bodart. Dat wil zeggen dat de ploeg zijn werk goed gedaan heeft", vatte Leye het simpel samen.

Voorin knelde het schoentje voor de jaarwisseling. Winteraanwinst João Klauss zou daar op korte termijn verandering in moeten brengen. Hoe kunnen we hem inschatten? "Klauss heeft het profiel dat we zochten, hij zal de concurrentie nog verder aanscherpen. Als hij onze verwachtingen waarmaakt, zal hij ons iets bijbrengen", klinkt Leye overtuigd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws