Kljestan beoordeelt KRC Genk-aanwinst McKenzie: “Past perfect in systeem”

Kljestan beoordeelt KRC Genk-aanwinst McKenzie: “Past perfect in systeem”

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 16:13vr 15-01-2021 om 16:13

KRC Genk heeft de Amerikaan Mark McKenzie binnengehaald van Philadelphia Union. Sacha Kljestan beoordeelt tegenover Het Laatste Nieuws zijn landgenoot.

"Hij is nog jong, maar presteerde de laatste twee jaar zeer goed in Philadelphia. Hij is sterk en snel, heeft een goede pass. Hij zal passen in het systeem van John van den Brom. Ik zie hem twee à drie jaar bij Genk blijven en hopelijk meedingen voor de titel, en dan naar een grotere club gaan”, vindt Kljestan.

Meer en meer clubs gaan talent halen in Amerika. "Ja, grote Europese clubs zagen dat Amerikaanse spelers net zo goed kunnen zijn als andere spelers over de wereld. Ze moeten alleen een kans krijgen. Alphonso Davies uit Canada speelt bij Bayern, en hij groeide op in de MLS.”

“Europese clubs zien de MLS nu als een opportuniteit”, gaat Kljestan verder. “Jonge Amerikanen zijn goedkoper dan een jong Belgisch of Duits talent, omdat ze in hun opleidingsacademie geen contract mogen tekenen. Ze kunnen de academie vrij verlaten als ze willen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws