Weer kassa voor Club Brugge: ‘Santos betaalt meer dan gedacht voor Peres’

Weer kassa voor Club Brugge: ‘Santos betaalt meer dan gedacht voor Peres’

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 11:00vr 15-01-2021 om 11:00

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 18:29di 26-01-2021 om 18:29

Club Brugge gaat Luan Peres nog deze winter verkopen. Momenteel wordt Peres uitgeleend aan Santos FC, maar door een finaleplaats in de Copa Libertadores is er eindelijk geld om hem definitief vast te leggen. 

Santos zag de huurperiode van Peres in december aflopen, maar kon een deal sluiten met Club Brugge voor een verlenging. Zo kon Peres nog meespelen in die Zuid-Amerikaanse Champions League. In de halve finale werd Boca Juniors uit Argentinië al uitgeschakeld. Op 30 januari volgt de finale tegen Palmeiras, ook al uit Brazilië.

De voorzitter van Santos bevestigt bij Gazeta Esportiva dat een groot deel van het prijzengeld wordt gebruikt om Peres aan te kopen. Club Brugge kan zo nog drie miljoen euro innen. Bij Club zelf had Peres moeite om zich aan te passen en speelde hij uiteindelijk amper vier wedstrijden.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Santos weldgelijk Luan Peres definitief zal overnemen van Club Brugge. De Braziliaanse club betaalt in schrijven en legt zelfs meer op tafel dan gedacht. Zelf betaalde Club Brugge zo'n 500.000 euro. Momenteel heeft Santos nog een transferverbod tot 15 februari.

‘Maar daarna betaalt de Braziliaanse topclub volgens Brugse bronnen meer dan 3 miljoen euro voor Peres, die officieel nog tot 2022 onder contract lag bij Club. In Brazilië maakt men gewag van precies 3 miljoen, maar het exacte bedrag ligt dus iets hoger. De prijs wordt wel in verschillende schijven betaald’, klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws