Breaking news

Genk zoeft op spaarstand voorbij Cercle Brugge na beslissende eerste helft

Anderlecht-aanwinst Ashimeru getest bij Tubeke: “Nooit meer gezien”

Anderlecht-aanwinst Ashimeru getest bij Tubeke: “Nooit meer gezien”

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 08:26vr 15-01-2021 om 08:26

Majeed Ashimeru is de nieuwe Anderlecht-aanwinst. Het is echter niet de eerste keer dat hij in België is beland, dat meldt La Dernière Heure. De middenvelder van RB Salzburg werd eerder al getest bij Tubeke.

In 2017 werd hij getest tegen Dender en liet hij een goede indruk achter. Vervolgens mocht hij aantreden in een oefenmatch tegen Charleroi (2-1 winst). "Dat herinner ik me nog goed", zegt Philippe Thys, destijds de technisch directeur van Tubeke. "Hij kwam vroeg in de tweede helft het veld in. De jongen was naar ons gebracht door een Schotse makelaar.”

“In deze twee wedstrijden, en vooral tegen een geweldig team als Charleroi, had hij een aantal interessante dingen laten zien. Bovendien had hij een uitstekende mentaliteit. Jongens in Ghana hebben vaak een goede opleiding gekregen, het zijn goede jongens."

Een dag later kwam echter niet opdagen op training. "Hij was plots weg, we hebben hem nooit meer gezien of gehoord. Zijn zaakwaarnemer werd zelfs opgelicht door een andere makelaar, die hem bij Red Bull Salzburg plaatste. Sindsdien volg ik zijn pad. Het verbaasde me niet dat hij zo goed is geëvolueerd. Ik denk dat Anderlecht een goede deal heeft afgesloten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws