‘KV Kortrijk gaat niet verder met Vanderhaeghe, opvolger is al bekend’

‘KV Kortrijk gaat niet verder met Vanderhaeghe, opvolger is al bekend’

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 07:00vr 15-01-2021 om 07:00

Het Nieuwsblad meldt dat het huwelijk tussen Yves Vanderhaeghe en KV Kortrijk gedaan is. Het contract van de oefenmeester loopt aan het einde van het seizoen af en zal niet worden verlengd. Luka Elsner zal zijn opvolger worden.

KV Kortrijk heeft knopen doorgehakt. ‘Het bestuur van de Kerels besliste het aflopende contract van Vanderhaeghe namelijk niet te verlengen. Het Nieuwsblad kwam te weten dat er zelfs al een opvolger is aangesteld: de Sloveen Luka Elsner (38), eerder aan de slag bij Union Sint-Gillis, heeft een akkoord om trainer te worden in Zuid-West-Vlaanderen’, klinkt het.

Vanderhaeghe is de op twee na langst dienende trainer in de Jupiler Pro League met twee jaar en twee maanden. KV Kortrijk won drie thuiswedstrijden op rij: 2-1 tegen Standard, 1-0 tegen Gent en 2-1 tegen Genk, maar dat is aldus niet genoeg. ‘Volgens onze informatie is Vanderhaeghe nog niet op de hoogte van de deal met Elsner. Net als zijn voorganger Glen De Boeck moet hij zijn vertrek dus vernemen via de pers, met dat verschil dat Vanderhaeghe het seizoen nog mag uitdoen en De Boeck moest vertrekken.’

Elsner
Ex-coach van Union Elsner wordt aldus de nieuwe coach. In 2018-2019 leidde hij Union naar de derde plaats in 1B achter KV Mechelen e Beerschot. Vervolgens ging hij aan de slag bij Amiens, maar daar werd hij begin dit seizoen de laan uitgestuurd. Elsner was ook in beeld bij Standard Luik om Philippe Montanier op te volgen, maar de Rouches kozen uiteindelijk voor Mbaye Leye.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goede beslissing van KV Kortrijk?

Ja
20%
Nee
80%
(518 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws