UPDATE: 'Özil en Arsenal bereiken akkoord om samenwerking te stoppen'

UPDATE: 'Özil en Arsenal bereiken akkoord om samenwerking te stoppen'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 19:45do 14-01-2021 om 19:45

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 11:24za 16-01-2021 om 11:24

Volgens Emre Belözoglu, sportief directeur van Fenerbahçe, is de komst van Mesut Özil naar de club 'dichterbij dan ooit'. Belözoglu zou de komst van Özil fantastisch vinden.

"Hij is een superster", zegt Belözoglu tegen verschillende Turkse media voorafgaand aan de training van Fenerbahçe. "Ik zou extreem enthousiast zijn als Fenerbahçe een dergelijke speler naar de club kan halen. We hebben contact gehad met zijn zaakwaarnemer en alles verloopt langzaam, maar de komst van Mesut naar Fenerbahçe is dichterbij dan ooit. Als hij klaar is met de onderhandelingen met Arsenal kunnen wij zelf de onderhandelingen starten."

Belözoglu zou het geweldig vinden als de Duitse spelmaker de overstap naar zijn club maakt. "Mesut Özil is een van de meest bijzondere spelers op zijn positie van de afgelopen twintig jaar. Als de transfer plaatsvindt, zou dat ongekend zijn. Het zou een zeer positief zijn voor de club, voor de fans en voor onze president. Het zal alleen niet makkelijk worden. Mesut heeft nog een contract bij zijn club."

Als Özil naar Turkije vertrekt, dan zal hij wel flink salaris in moeten leveren. "Fenerbahçe kan geen salarissen van vier à vijf miljoen euro betalen", stelt Belözoglu. "Er is geen enkele mogelijkheid waarbij we zulke bedragen gaan betalen. Dat kunnen we onszelf gewoon niet veroorloven."

Woensdag liet David Orstein, journalist van het doorgaans bertrouwbare The Athletic, weten dat Özil niet zo veel mogelijk geld wil halen uit zijn contract ontbinding bij Arsenal. Er zou alleen nog geen akkoord zijn tussen 32-jarige international en de Londenaren.

Update: Özil en Arsenal bereikten een akkoord om hun samenwerking stop te zetten. Dat meldt David Orstein. Indien de middenvelder zijn contract gewoon had uitgediend, wachtte op hem 7 miljoen euro. Aangenomen wordt dat Özil nog dit weekend gaat afreizen naar Turkije en zal tekenen bij Fenerbahçe.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws