Rosenthal hoopt op comeback van landgenoot Refaelov: Kunnen hem gebruiken

Rosenthal hoopt op comeback van landgenoot Refaelov: "Kunnen hem gebruiken"

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 16:30do 14-01-2021 om 16:30

Op 34-jarige leeftijd is Lior Refaelov er toch nog in geslaagd om de Gouden Schoen te winnen. De speler van Royal Antwerp FC imponeerde bij The Great Old en sleepte de prestigieuze prijs in de wacht. Refaelov is inmiddels al even international af, maar in Israël hoopt men toch op een comeback.

In 2017 besloot Refaelov om te stoppen met interlandvoetbal en zich volledig te concentreren op clubvoetbal. Toch blijft de Israëliër een grote ster in zijn eigen land, dat bevestigt Ronny Rosenthal (ex-speler van Club Brugge en Standard). "Het is een belangrijke prijs voor een voetballer. De mensen hier appreciëren hem enorm", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Ook Rosenthal is een fan van zijn landgenoot. "Lior heeft – vind ik – het volledige pakket. Een combinatie van kwaliteiten: clever, hardwerkend, tricky, slim, een uitstekende mentaliteit en goede voeten. Als hij simpel moet voetballen, doet hij dat. Maar hij kan ook voor een vleugje magie zorgen én Lior maakt ook belangrijke doelpunten. Ik heb soms contact met hem – he’s a good boy – en ik zal hem zeker persoonlijk feli­citeren", klinkt het.

Maar bij Israël kunnen ze dus al een tijdje niet meer genieten van Refaelov. Een domper, zo vindt Rosenthal. "Ik hoop dat hij snel weer international wordt, we kunnen hem gebruiken", lacht hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws