Extra domper voor Rode Duivels: bevestiging van zware blessure Praet

Extra domper voor Rode Duivels: bevestiging van zware blessure Praet

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 15:28do 14-01-2021 om 15:28

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 15:36do 14-01-2021 om 15:36

Na de blessure van Axel Witsel moeten de Rode Duivels weer een domper verwerken. Dennis Praet van Leicester City is maanden geblesseerd na de bekerwedstrijd tegen Stoke. De ex-Anderlecht-speler liep een scheur in de hamstrings op, dat bevestigt zijn coach Brendan Rodgers.

In de allerlaatste minuut van de bekerwedstrijd sloeg het noodlot toe. Youri Tielemans speelde de bal en na een sprint moest Praet plots stoppen. Het verdict valt vooralsnog mee en het EK zou niet in het gevaar komen: drie maanden buiten strijd. Zijn coach Brendan Rodgers bevestigde het slechte nieuws over Praet.

"Hij heeft een scheur in de hamstrings en zal drie maanden out zijn. Dat is een zware klap voor ons", klonk het bij Leicester Mercury. De 26-jarige Praet was geen absolute sterkhouder bij Leicester City dit seizoen, maar kwam wel 21 keer uit voor de club. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en twee assists.

De Rode Duivels spelen eind maart drie WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Dat zal dus zonder Axel Witsel zijn, maar meer dan waarschijnlijk ook zonder Praet. Een mogelijkheid minder voor Roberto Martinez om te experimenteren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws