Van den Brom gaat voor de lange termijn: “Genk is een grote, rijke club met visie

Van den Brom gaat voor de lange termijn: “Genk is een grote, rijke club met visie"

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 19:13do 14-01-2021 om 19:13

John van den Brom geniet bij KRC Genk. De Nederlandse oefenmeester nam het stokje over van Jess Thorup en liet FC Utrecht achter zich. Van den Brom ziet zichzelf bij de Limburgers voor de lange termijn.

“Genk is een grote, rijke club. Niet eentje met een buitenlandse eigenaar zoals veel andere Belgische clubs, maar eentje met een duidelijke visie”, begint van den Brom aan Voetbal International. “De jeugdopleiding behoort tot de beste van België en in de afgelopen jaren is er voor zeventig miljoen euro aan spelers verkocht. Zeventig miljoen!

“De laatste was Joakim Maehle, die ging naar Atalanta Bergamo”, vervolgt van den Brom. “Daar hebben we op gereageerd door een verdediger uit Ecuador te halen. Je kunt stellen dat hier meer mogelijk is dan bij de meeste clubs in Nederland. Dit is echt een topclub. Door mijn Anderlecht-periode wist ik natuurlijk al hoe groot Genk was.”

“Mijn toenmalige assistent, Besnik Hasi, heeft hier jarenlang gespeeld en vertelde alles over de club. Na twee maanden weet ik dat hij gelijk had. Neem maar eens een kijkje op het jeugdcomplex. Aan de muren hangen portretten van jeugdspelers die hier zijn doorgebroken. Dat is een aardig rijtje met de meest in het oog springende natuurlijk Kevin De Bruyne.”

Spiegelen aan AZ
Van den Brom vergelijkt met AZ. “Genk is een Belgische topclub en dus is alles eromheen top geregeld. Nu zeg ik niet dat het bij Utrecht niet zo was, maar dit is dan weer next level. Dat is prettiger werken en de doelen zijn al snel realistischer. In Utrecht is het winnen van een prijs heel bijzonder, hier zou het geen unicum zijn als je kampioen wordt. Snap je? Genk wil zich graag spiegelen aan AZ.”

“Dat is ook een van de redenen waarom ze bij mij zijn uitgekomen. Ik heb daar vijf jaar gewerkt. Beide clubs hebben een goede opleiding en de juiste mensen in de organisatie, maar stralen ook een zekere warmte uit. Het idee is dat Genk en ik elkaar verder gaan helpen. Niet alleen dit seizoen, maar voor de langere termijn. Ze hebben inmiddels wel genoeg trainers versleten”, aldus van den Brom.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws