Alderweireld ziet ploegmaats met punten morsen, eerste prijs voor Pochettino

13-01-2021 23:20

Juventus heeft met onverwacht veel moeite de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. Genoa wist in Turijn een 2-0 achterstand ongedaan te maken, maar moest in de verlenging alsnog buigen.

Juventus-Genoa 3-2 (na verlenging)
Ook Juventus had een half uurtje overwerk. La Vecchia Signora stond dankzij Dejan Kulusevski en Álvaro Morata na 23 minuten op een 2-0 voorsprong en leek een probleemloze bekeravond tegemoet te gaan. De nummer zeventien van de Serie A vocht zich echter knap terug: dankzij een rake kopbal vanLennart Czyborra en een fraaie krul van Filippo Melegoni werd het 2-2 en dwong Genoa een verlenging af. Juventus liet Cristiano Ronaldo nog invallen en bekerde alsnog door: de eveneens ingevallen Hamza Rafai frommelde de winnende 3-2 binnen.

Paris Saint-Germain – Olympique Marseille 2-1
Mauricio Pochettino heeft zijn eerste prijs als trainer van Paris Saint-Germain binnen. PSG verzekerde zich tegen rivaal Olympique Marseille van zijn achtste Trophée des Champions-zege op rij. Mauro Icardi werkte vlak voor rust de score door de bal in twee instanties voorbij Steve Mandanda te werken: 1-0. Neymar viel na ruim een uur in en besliste de wedstrijd vlak voor tijd via de strafschopstip. Dimitri Payet zorgde nog voor een aansluitingstreffer, maar die 2-1 kwam te laat voor L'OM.

Tottenham Hotspur-Fulham 1-1
Tottenham Hotspur was medio december nog volop in de race voor zijn eerste Premier League-titel ooit, maar lijkt zijn titeldroom in de ijskast te moeten zetten. In de inhaalwedstrijd tegen Fulham werd voor de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden niet het volle pond behaald. Harry Kane kopte zijn ploeg voor rust op een 1-0 voorsprong, maar Fulham sloeg in de slotfase terug. Ivan Cavaleiro bezorgde Fulham alsnog een punt tegen de stadgenoot. Tottenham blijft zesde, op zes punten van koploper Manchester United. Toby Alderweireld bleef 90 minuten op de bank. Bij de bezoekers haalde Denis Odoi de kern niet.