PL-debuut in mineur voor Percy Tau, De Bruyne zet City op weg naar overwinning

13-01-2021 21:07
3

Manchester City heeft woensdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen tegen Brighton & Hove Albion. Daardoor blijven de Citizens in het spoor van Manchester United en Liverpool aan de top van de Premier League

Bij Brighton kreeg naast Leandro Trossard ook Percy Tau een basisplaats. De ex-huurling van RSC Anderlecht maakte z'n debuut in de Premier League. Bij City stond Kevin De Bruyne uiteraard aan de aftrap. Hij kreeg opnieuw de rol van centrumspits toebedeeld, omdat Sergio Aguëro momenteel in quarantaine zit.

De Bruyne kreeg in de eerste helft een drietal kansen, maar kon die niet afwerken. Uiteindelijk zette hij wel Foden op weg naar de openingsgoal. De Bruyne zit nu al aan 9 assists dit seizoen. In totaal zit onze landgenoot aan 75 assists in de Premier League Na de rust probeerde City de score te verdubbelen, maar ondanks enkele uitstekende kansen lukte dat niet.

In de slotfase kreeg Sterling nog een uitgelezen mogelijkheid vanop de penaltystip na een fout op De Bruyne, maar de Engelse winger schoot hoog over. De misser had geen grote gevolgen, want de overwinning kwam niet meer in gevaar. Door deze overwinning nadert City tot op vier punten van leider Manchester United en één punt van Liverpool, dat momenteel op de tweede plaats kampeert.