Beerschot lijdt puntenverlies in inhaalmatch, Cercle slaat toe in de slotfase

13-01-2021 20:22 Laatste update: 20:24
4

Beerschot heeft woensdagavond punten laten liggen tegen Cercle Brugge. In een inhaalmatch van de zeventiende speeldag kwam de ploeg van Hernan Losada niet verder dan 1-1. Musaba maakte in de slotfase de verdiende gelijkmaker, nadat Suzuki de thuisploeg op voorsprong had gebracht.

Beerschot had in de aanvangsfase veel moeite met Cercle, dat sterk aan de match begon en het meeste balbezit had. De beste kans strandde wel op de paal. Hazard kreeg veel ruimte en haalde stevig uit. Vanhamel was geklopt, maar de paal bracht redding. Aan de overkant bleek Beerschot wel efficiënt om te springen met zijn kansen. Holzhauser schudde een heerlijke pass uit zijn sloffen, Suzuki nam al even knap Didillon te grazen: 1-0.

Het tegendoelpunt bezorgde het zelfvertrouwen van Cercle een knauw. De bezoekers slaagden er niet meer in om Beerschot achteruit te dringen. Ook na de rust leek de thuisploeg heer en meester, maar Cercle kon uiteindelijk toch opnieuw een versnelling hoger schakelen. De Vereniging kwam tot twee keer toe dicht bij de 1-1. Na een knappe actie van Musaba moest Vanhamel een geweldige reflex bovenhalen om zijn afgeweken voorzet te redden. Even later moest de doelman ingrijpen bij een poging van Hazard.

Cercle bleef vechten voor wat het waard was, terwijl Beerschot zich steeds meer begon te beperken tot verdedigen. Dat zou de thuisploeg uiteindelijk zuur opbreken in de slotfase. Cercle bleef aandringen en één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd moest Vanhamel zich eindelijk gewonnen geven. Ugbo kon zich doorzetten en bereikte Musaba, die de gelijkmaker van dichtbij binnen joeg. Feest bij Cercle, dat dankzij dit puntje zestiende blijft, maar iets meer afstand neemt van Waasland-Beveren en Excelsior Moeskroen. Beerschot blijft steken op de zevende plaats in de Jupiler Pro League.