Jonge Amerikaan arriveert bij KRC Genk: Er zitten nog gaten in mijn spel

Jonge Amerikaan arriveert bij KRC Genk: "Er zitten nog gaten in mijn spel"

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 20:06wo 13-01-2021 om 20:06

KRC Genk heeft woensdag zijn nieuwste aanwinst voorgesteld. De 21-jarige Amerikaanse verdediger Mark McKenzie maakt de overstap van Philadelphia Union. Hij ziet Genk en de Belgische competitie als de ideale tussenstap.

"Ik noem mezelf een moderne centrale verdediger, die het de sterkste en snelste spitsen moeilijk kan maken. Ik probeer me daarbij op te dringen als de dominante speler", vertelde Mckenzie aan Het Nieuwsblad. Hij kan niet wachten om aan zijn Europese avontuur te beginnen. "Ik wil helpen om met de club de titel te winnen dit jaar. Van daaruit is de Champions League natuurlijk de grote droom. Als kind heb ik altijd gedroomd van Europa en de Champions League."

De Amerikaanse verdediger tekende een contract tot medio 2025 bij de Limburgers, maar hij ziet de Belgische competitie wel als een tussenstap. "Ik ken Genk als een club die bekend staat om kwaliteitsvolle spelers voort te brengen, of ze nu uit de jeugdacacademie of van het buitenland komen", aldus McKenzie. "Er zitten nog gaten in mijn spel, als ik heel kritisch voor mezelf ben. Deze stap zal me pushen en me de kans geven om op een hoog niveau in Europa te spelen", besloot de Amerikaan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws