Lathouwers (21) na vertrek bij Antwerp: Dan moet je keuze maken

Lathouwers (21) na vertrek bij Antwerp: "Dan moet je keuze maken"

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 13:15do 14-01-2021 om 13:15

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 22:41do 14-01-2021 om 22:41

Bill Lathouwers (21) ruilde afgelopen zomer Antwerp in voor MVV Maastricht. De jonge doelman mocht er meteen ook spelen, maar MVV beleeft niet bepaald een makkelijk seizoen.

Tijdens de bekerfinale zat Lathouwers nog op de bank bij Antwerp, maar toch koos hij zelf voor een vertrek. "Ik zat al een tijdje in de A-kern van Antwerp, maar het zag er naar uit dat ik weinig speelgelegenheid ging krijgen", geeft hij aan bij VoetbalPrimeur.be. "Dan moet je een keuze maken en die heb ik en mijn makelaars Roel van Hemert en Sherjill MacDonald gemaakt. Ik ben een weekje op proef geweest bij MVV en die ervaring was positief."

Lathouwers kwam dit seizoen negen keer in actie voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie. "Het waren mijn eerste negen matchen op dit niveau. En mede door mijn prestaties in die matchen is er bepaalde interesse gekomen van hoger aangeschreven clubs", geeft hij aan bij VoetbalPrimeur.be. "Dus wat dat betreft kan ik op die matchen tevreden terugkijken."

Lastig seizoen
MVV staat momenteel op de ontgoochelende zeventiende plaats. Na heel wat tegenvallende resultaten verdween Lathouwers uit de ploeg. "De trainer wilde meer ervaring toevoegen aan de ploeg. Onze andere keeper (Mike Havekotte, red.) is 25 jaar en heeft ervaring van bij ADO Den Haag, dus die kreeg ineens de voorkeur."

"Dat was enorm balen, want ik was zelf goed bezig", geeft Lathouwers aan. "Maar ik ben hard blijven werken, krijg goede vooruitzichten voorgespiegeld dus ik hoop zeer snel terug te spelen en nog een pak matchen toe te voegen."

Toekomst?
Lathouwers volgt zijn ex-club Antwerp wel nog op de voet. "Toch wel ja, ik zie nog steeds de meeste matchen van hun en zeker met hun Europese campagne. Of ik ooit terugkeer? Wie weet, alles kan in het voetbal. Het kan snel gaan zowel in de positieve als in de negatieve zin", besluit de keeper.

Lathouwers wil nu vooral niet beginnen dromen. "Zoals elke voetballer droom je van Engeland, Spanje, of Italie. Maar of dat zal lukken, dat zal moeten blijken. Ik kijk niet graag ver vooruit. Belangrijkste is nu snel terug onder de lat te staan, mezelf verder ontwikkelen en ervaring opdoen. Wat de toekomst dan allemaal nog in petto heeft, zullen we dan wel zien. Belangrijkste is presteren, als je presteert komt datgeen je verdient vanzelf."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws