'Frankie kent nog steeds de jungle van het Belgische voetbal als zijn broekzak'

'Frankie kent nog steeds de jungle van het Belgische voetbal als zijn broekzak'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 18:08wo 13-01-2021 om 18:08

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 18:38wo 13-01-2021 om 18:38

Frank Vercauteren is terug op de Belgische velden. De oefenmeester is aan de slag bij een topclub in België, Royal Antwerp FC, maar bijna zat Vercauteren op de bank bij Standard. Na zijn passage bij RSC Anderlecht met Vincent Kompany is Vercauteren gegeerd op de transfermarkt. Sport/Voetbalmagazine beseft dat het resultaatvoetbal van Vercauteren opnieuw zal slagen.

Het dateert al van bijna tien jaar geleden dat Frank Vercauteren zijn laatste Belgische titel won. 10 jaar na datum heeft Vercauteren de ploegen voor het uitkiezen, hij bedankt KRC Genk en had de keuze voor het financieel lijdende Standard of het razendambitieuze Antwerp. Vercauteren koos voor het project van Antwerp. 

'Wanneer de competitie half maart wordt stilgelegd, wordt door andere trainers stilzwijgend gezegd dat Anderlecht op dat moment het beste voetbal van het land serveert. In amper een paar weken tijd valt paars-wit terug van 60,9% balbezit onder Kompany en Davies naar 52,5% onder Vercauteren, en van 1,44 naar 4,05 tegenaanvallen per wedstrijd. 'Verticaal spel is belangrijk in het huidige voetbal', maakt de nieuwe hoofdtrainer duidelijk, waarmee Anderlecht een kruis maakt over de vele en ingewikkelde combinaties die te weinig doelkansen opleveren', schrijft Sport/voetbalmagazine over de passage van Vercauteren bij RSC Anderlecht.

'Het succesrecept is ook na het vertrek van Vercauteren hetzelfde gebleven: een goeie organisatie met een 4-4-2 die niet te laag staat. Geen tiki-takavoetbal meer, maar aanvallend rekenen op de trefzekere voeten van Lukas Nmecha en de snelle benen van de drie spelers net achter hem. Op die manier lijkt Kompany qua speelwijze een stuk opgeschoven in de richting van de man die hij afgelopen herfst naar de uitgang duwde. Misschien omdat hij zich een stilzwijgende wet herinnert die in voetbal altijd geldt. Wie wint, heeft altijd gelijk. Op die manier is het moeilijk om te beweren dat Vercauteren geen gelijk heeft', sloot Sport/Voetbalmagazine af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws