Lukaku bewijst opnieuw zijn waarde voor Inter, Eriksen bloeit op in nieuwe rol

13-01-2021 17:48
7

Internazionale heeft met bijzonder veel moeite de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. Diep in de verlenging maakte Romelu Lukaku de 1-2, waarmee Fiorentina over de knie werd gelegd.

Internazionale - Fiorentina 1-2
De grote verrassing in de basis bij Inter was Christian Eriksen, die in een nieuwe rol als spelverdeler voor de verdediging de wedstrijd volmaakte voor de ploeg van trainer Antonio Conte. De Deen scoorde niet voor de Nerazzurri, maar zag dat Arturo Vidal dat vlak voor rust wel deed. De Chileen schoot een strafschop binnen.

Na de pauze kwam Fiorentina weer langszij. Christian Kouamé trof na een klein uurtje voetballen doel en door die goal was er na negentig minuten een verlenging nodig. Lang leek het er op dat er een strafschoppenserie zou komen, maar in minuut 119 bepaalde Romelu Lukaku anders. De Belg kopte zijn ploeg toch nog naar de laatste acht.