'Manchester United wil middenvelder verhuren: OG Nice eerste kandidaat'

'Manchester United wil middenvelder verhuren: OG Nice eerste kandidaat'

13-01-2021 18:04

Jesse Lingard praat met OGC Nice over een tijdelijke overstap. De middenvelder van Manchester United wil meer speeltijd en hoopt dat The Red Devils akkoord gaan met een huurtransfer.

Dat schrijft Sky Sports. Lingard, een aanvallende middenvelder die door de goede prestaties van Bruno Fernandes en de komst van Donny van de Beek op een zijspoor is beland, wil vaker spelen en het Franse Nice zou hem daar de gelegenheid toe bieden. Als het van een overstap komt heeft Van de Beek dus één concurrent minder.

Of United hem op huurbasis wil laten gaan is echter nog niet duidelijk. Het contract van Lingard loopt tot en met de zomer van 2022 en dus denkt de club van manager Ole Gunnar Solskjaer ook nog een transfersom voor hem te kunnen ontvangen. De zaakwaarnemer van de middenvelder spreekt momenteel met Man U en met Nice.

Dit seizoen laat de Noor Lingard volledig links liggen. Hij speelde tot dusver alleen in bekertoernooien voor Manchester United en kwam niet in actie in de Premier League. Vorig seizoen speelde de Engelsman, die de jeugdopleiding van The Mancunians doorliep, een stuk vaker: in veertig officiële wedstrijden scoorde hij vier keer.