Defour is duidelijk voor vanavond: Hij was dit seizoen in Europa ook outstanding

Defour is duidelijk voor vanavond: "Hij was dit seizoen in Europa ook outstanding"

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 17:48wo 13-01-2021 om 17:48

Vanavond wordt de 67ste gouden schoen uitgereikt. Er resten nog 5 favorieten voor de eindwinst vanavond, Raphael Holzhauser, Paul Onuachu, Simon Mignolet, Charles De Ketelaere en Lior Refaelov. Over die laatste is ex-gouden schoen winnaar Steven Defour duidelijk: "Ik heb hem op één gezet".

Steven Defour is 32 jaar en is nog actief bij KV Mechelen, hij recupereert volop van een spierblessure. De middenvelder van Standard won de gouden schoen in 2007 toen hij het middenveld domineerde bij Standard de Liège, daarom is Defour ook een stemplichtige. Defour maakt er geen geheim van en hij plaatste Lior Refaelov op één. "Als 'Rafa' de Gouden Schoen wint, dan is het gewoon verdiend. Het is een prijs voor het jaar 2020, maar als je zijn volledige carrière ziet... Dat speelt toch ook mee. Hij schitterde bij Club Brugge en doet dat nu opnieuw bij Antwerp. Zijn statistieken zijn elk jaar goed. Hij was dit seizoen in de Europa League ook outstanding en heeft veel matchen doen kantelen", liet de ex-kapitein van Standard weten aan Het Laatste Nieuws.

Opvallend bij Defour zijn stembiljet is dat hij geen Raphael Holzhauser in zijn top 3 heeft geplaatst. Wie daar wel in staat is Simon Mignolet, die met Club Brugge de landstitel nam en zich als een betrouwbaar sluitstuk toonde. "Ik bekijk het als een heel jaar. Het zou zonde zijn om niemand van Club Brugge, de kampioen, in mijn top drie te zetten. Mignolet is beslissend geweest voor blauw-zwart. Holzhauser viel net naast mijn top drie, want ik vind dat hij in topwedstrijden iets minder presteerde", liet Defour weten. 

Defour kwam ook nog eens terug op het feit dat Hans Vanaken niet hoger eindigde. "Met Vanaken en Vormer hebben ze al twee ex-winnaars in hun rangen. Hun eigen succes snijdt wat langs twee kanten. Er wordt steeds meer verwacht. Vanaken had een exceptioneel jaar moeten spelen om zijn derde Gouden Schoen te kunnen winnen", sloot deKV Mechelen-speler af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws