“Ashimeru past perfect in het systeem van Anderlecht”

“Ashimeru past perfect in het systeem van Anderlecht”

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 17:23wo 13-01-2021 om 17:23

RSC Anderlecht maakte woensdagmiddag de huurdeal met Red Bull Salzburg bekend over Majeed Ashimeru. De Ghanees komt de troepen van Vincent Kompany versterken tot het einde van het seizoen. Paars-Wit bedwong ook een aankoopoptie. Voormalig ploegmaat van Ashimeru Nemanja Rnic is lovend over de energieke middenvelder.

Het is niet de eerste huurperiode van de Ghanese middenvelder. Ashimeru werd in 2018 uitgeleend aan het Oostenrijkse Wolfsberger, daar kwam de middenvelder een ex-speler van RSC Anderlecht tegen: Nemanja Rnic. Rnic sprak met Het Laatste Nieuws en gaf wat meer informatie over de middenvelder van Red Bull Salzburg. 

"Majeed kan Anderlecht veel bijbrengen, Kompany zal hem goed kunnen gebruiken", oordeelt Rnic. "Ik volg nog alle wedstrijden van Anderlecht, hij past perfect in het systeem van Kompany. Ik zie hem perfect functioneren naast Sambi Lokonga. Of eventueel een rijtje hoger. Ikzelf zou Majeed niet als defensieve middenvelder uitspelen, zijn positie in balverlies of in de defensieve organisatie kan nog beter, maar het is logisch dat hij nog werkpunten heeft. Majeed is jong, hé", liet Rnic weten aan Het Laatste Nieuws.

Toch was de voormalig Anderlecht speler positief over de huurling van Anderlecht en ziet veel kwaliteiten die Kompany graag zal zien. "Majeed zijn vista is prima, maar belangrijker: hij heeft ook de voeten om dat spelinzicht in de praktijk uit te voeren. Op de kleine ruimte is hij goed. Hij zal Anderlecht creativiteit bijbrengen. En zijn looplijnen zijn ook slim, wat zeer belangrijk is in het moderne voetbal. Ik zag dat Anderlecht hoog wil drukken. Wel, ook dat is een troef van Majeed: hij is zeer nuttig in de pressing", liet Rnic weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws