Union en jeugdig Genk spelen gelijk in spektakelrijke oefenpartij

13-01-2021 15:29 Laatste update: 15:29
1

KRC Genk en Union Sint-Gillis hebben op woensdag nog een oefenpartij afgewerkt. Bij Genk koos men voor een bijzonder jeugdig elftal, dat voor een spektakelmatch zorgde tegen de Brusselaars.

De jonge Limburgers begonnen ook het best aan de partij en openden de score ook met een doelpunt van Németh na amper elf minuten. Union bleef niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er net voor rust ook via Christian Brugess. Het werd zelfs nog 1-2 na een doelpunt van Senne Lynen in de 45e minuut.

Union bleef voortgaan op dat elan en stond na een uur voetballen zelfs op een 1-4 voorsprong na doelpunten van Undav en Dante Vanzeir (ex-Genk). De wedstrijd leek daarmee ook gespeeld, maar de Limburgers knokten zich terug in de partij.

De achttienjarige middenvelder Jay-Dee Geusens scoorde twee strafschoppen voor Genk. Andras Nemeth pikte ook nog een doelpunt mee, waardoor het 4-4 eindigde.