Van Cleemput over Propere Handen: “Natuurlijk stelden wij ons ook vragen”

Van Cleemput over Propere Handen: “Natuurlijk stelden wij ons ook vragen”

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 14:44wo 13-01-2021 om 14:44

Jules Van Cleemput bestrijkt nu de flank van Sporting Charleroi, maar zat bij KV Mechelen toen Operatie Propere Handen uitbrak. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat hij zich uit over de penibele situatie van toen.

De familie Van Cleemput heeft een Beerschothart. “Dat maakte het voor mij ook zo moeilijk toen de rivaliteit met KV Mechelen piekte in dat ene jaar dat beide clubs om promotie streden in 1B. Wij werden uitgescholden voor maffia en ik voelde veel haat tussen beide clans. Ik stond daar wat ongemakkelijk tussen. Vrienden van mij, Beerschotsupporters, slingerden me allerlei verwijten naar het hoofd. Ik vond dat oneerlijk.”

“We werden beticht van matchfixing, maar ten eerste was dat dan toch heel slecht gedaan, want we degradeerden, en ten tweede stond onze titel in 1B daar toch helemaal los van? Niemand kon zeggen dat we die promotie gestolen hadden, we waren de beste ploeg in de reeks. En je mag een club ook niet afrekenen op enkel het bestuur, vind ik. Spelers, staf en supporters hadden met heel die affaire Propere Handen niets te maken.”

Heel het gebeuren speelde mee in de kleedkamer. “Natuurlijk stelden wij ons ook vragen. We werden door het bestuur gerustgesteld, maar even goed was dat om ons te sussen. Dieter Penninckx is toen opgestaan en is naar ons toe altijd heel correct geweest. Hij was op dat dieptepunt heel belangrijk voor KV Mechelen. Wat daarna met zijn bedrijf gebeurde, weet ik niet, en ik ken de details ook niet, dus wil ik me enkel positief over hem uitlaten.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws