Onbegrip over United: 'Dan koop je Van de Beek, terwijl Tielemans beschikbaar was'

Onbegrip over United: 'Dan koop je Van de Beek, terwijl Tielemans beschikbaar was'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 10:14wo 13-01-2021 om 10:14

Manchester United had er goed aan gedaan om niet Donny van de Beek, maar een jaar eerder al Youri Tielemans te halen. Dat stelt Tony Cascarino, oud-speler van onder meer Chelsea en 88-voudig international van Ierland.

Leicester City nam Tielemans begin 2019 op huurbasis over van AS Monaco. Een halfjaar later maakte de Belg voor 45 miljoen euro definitief de overstap naar het King Power Stadium. "Hij speelde heel erg goed tijdens zijn huurperiode bij Leicester. En dan zie je een club als Manchester United een jaar later Van de Beek kopen van Ajax, terwijl Tielemans beschikbaar was."

Cascarino snapt daar weinig van. "Het was een grote coup van Leicester, want het is een heel goede speler", zegt hij tegen talkSPORT. "Samen met Wilfred Ndidi is hij een heel compleet duo. Je vraagt je echt af waarom niemand Tielemans voor de neus van Leicester heeft weggekaapt. Iedereen kende het transferbedrag en had een halfjaar de tijd om hem in de Premier League te zien. Tóch wist Leicester de deal af te ronden. Ik dacht dat ze veel meer concurrentie zouden krijgen."

Onder meer Manchester United liet de 23-jarige Rode Duivel dus echter door de vingers glippen. "Ik had verwacht dat de grote clubs achter hem aan zouden zitten. Heel knap gedaan door Leicester." The Mancunians betaalden afgelopen zomer een vergelijkbaar bedrag voor Van de Beek, zo'n veertig miljoen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws