Van Himst stemde op Refaelov en Holzhauser, ex-Gouden Schoen ziet één favoriet

Van Himst stemde op Refaelov en Holzhauser, ex-Gouden Schoen ziet één favoriet

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 08:15wo 13-01-2021 om 08:15

Woensdagavond weten we wie Hans Vanaken opvolgt als Gouden Schoen 2020. Oud-laureaten Paul Van Himst en Jan Ceulemans lieten alvast hun licht schijnen over deze editie. Lior Refaelov (Royal Antwerp FC) en Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A) worden naar voor geschoven als favorieten.

Van Himst geeft met plezier prijs voor wie hij gestemd heeft. "Refaelov, die speler van Beerschot en ­Ketelaere. Ik weet alleen de volgorde niet meer", vertelt hij in Het Nieuwsblad. Ook Ceulemans heeft een gelijkaardige top-drie. "Ik ook Refaelov en die jongen van Beerschot, Holzhauser. Van de nummer drie ben ik niet meer zeker. Ik denk Onuachu."

Refaelov speelde met Antwerp op alle fronten een belangrijke rol, waardoor de Israëliër volgens Van Himst toch een streepje voor heeft op zijn concurrenten. "Hij heeft traptechniek, intelligentie. Eigenlijk is dat een complete voetballer. Een sierlijke ook. Hij scoorde in de bekerfinale. En toen ik mijn namen heb ingevuld, zat Antwerp in volle glorieperiode, met die matchen tegen Tottenham. Dat telt allemaal mee."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de Gouden Schoen?

Refaelov
69%
Holzhauser
4%
Mignolet
12%
De Ketelaere
4%
Onuachu
10%
(629 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws