Spijkerharde Blessin: Klassieke verhaal, ze dachten minder hard te moeten werken

Spijkerharde Blessin: "Klassieke verhaal, ze dachten minder hard te moeten werken"

12-01-2021 23:40 Laatste update: 23:44
1

KV Oostende gooide een goede kans op drie punten te grabbel tegen KAS Eupen. Na een kwartier viel het bezoek uit de Oostkantons met tien man, maar toch geraakten de jongens van Alexander Blessin niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Dat zette de KVO-coach aan tot harde woorden.

"Dit was het klassieke verhaal van een ploeg die met een man meer speelt en dan denkt dat er minder hard gewerkt moet worden. Er werd niet bewogen, te veel met de bal gedribbeld en er zat geen snelheid in het spel", was Blessin vlijmscherp in zijn reactie bij Sporza. "Dan krijg je een doelpunt tegen en wordt het natuurlijk erg lastig, want het is niet eenvoudig om tegen een ploeg te spelen die zo ver terugzakt."

Uiteindelijk kon invaller Marko Kvasina pas een kwartier voor affluiten een punt veiligstellen. "Ik ben heel blij dat we nog scoorden, want dat had ik eigenlijk niet meer verwacht", geeft Blessin eerlijk toe. "Maar ik ben heel kwaad dat de spelers na de 25e minuut dachten dat het wel vanzelf zou gaan. We hadden hier een grote kans om te winnen, maar Eupen was op elk gebied beter dan wij."