Zlatan keert terug en ziet Milan penaltyreeks winnen, Leverkusen neemt wraak

12-01-2021 23:36

AC Milan is met bijzonder veel moeite doorgedrongen tot de kwartfinale van de Coppa Italia. De Rossoneri, waar Zlatan Ibrahimovic na weken afwezigheid weer zijn rentree maakte, hadden een strafschoppenserie nodig tegen Torino. In Duitsland smaakte de wraak van Bayer Leverkusen zoet.

AC Milan - Torino 0-0 (Milan wint na strafschoppen)
De wedstrijd stond vooral in het teken van de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits lag er een paar weken uit met een dijbeenblessure, maar kon in de achtste finale van de Coppa Italia zijn rentree maken. Dat ging echter niet zoals gehoopt, want Ibracadabra wist niet te scoren en werd in de rust vervangen. Alexis Saelemaekers is overigens nog steeds geblesseerd.

Ook in het tweede bedrijf ging het moeizaam voor de Rossoneri. Een kwartier voor tijd kreeg doelman Gianluigi Donnarumma ook nog eens de rode kaart getoond, maar omdat hij al op de bank zat, hoefde Milan niet met een man minder verder. Uiteindelijk moesten er een verlenging en zelfs strafschoppen aan te pas komen, waarin Milan dan toch aan het langste eind trok. Hakan Calhanoglu benutte de winnende penalty en schoot de ploeg van trainer Stefano Pioli naar de laatste acht.

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 4-1
In eerste instantie leek de wedstrijd een kopie te worden van die van bijna twee weken geleden. Amin Younes scoorde net als op 2 januari de 0-1 namens Eintracht, maar daarna liep het anders. Leverkusen vocht zich in de wedstrijd en kreeg daar al voor rust loon naar werken voor. De scheidsrechter kende de thuisploeg een penalty toe en Lucas Alario benutte die.

In de tweede helft was Die Werkself heer en meester. Dat werd geuit met drie treffers: Edmond Tapsoba en Moussa Diaby (tweemaal) zetten hun naam op het scorebord en waren er daarmee mede verantwoordelijk voor dat Leverkusen zich in de derde ronde van de Duitse beker mogen melden. Daar bracht ook een rode kaart voor Jonathan Tah in de slotfase geen verandering meer in.