Atlético en Carrasco zetten titelambities in de verf met zege tegen Sevilla

12-01-2021 23:29

Atlético Madrid lijkt dit seizoen de belangrijkste gegadigde voor de Spaanse landstitel te zijn. De formatie van trainer Diego Simeone won thuis met 2-0 van Sevilla en geeft de concurrentie daardoor wederom geen kans om in te lopen. Yannick Carrasco speelde van begin tot einde mee bij de koploper uit La Liga.

De wedstrijd verliep volledig volgens het Simeone-stramien. Sevilla had meer balbezit en meldde zich vaker op de helft van Atlético dan dat de Madrilenen dat andersom deden, maar toch stond het in de rust 1-0 voor Los Rojiblancos. Ángel Correa draaide zich in het strafschopgebied van Sevilla knap vrij en vond met links de korte hoek.

Na de rust voltrok zich eenzelfde scenario. De gasten uit Andalusië maakten het spel en hadden de meeste aanspraak op een doelpunt. Toch viel het doelpunt aan Madrileense zijde. Ditmaal was het Saúl Niguez die de trekker overhaalde (2-0) en Atlético daarmee naar de drie punten schoot. Carrasco moest vooral veel werk opknappen, maar maakte wel de 90 minuten vol.

Daardoor staat Atlético nu vier punten voor op Real Madrid en zeven op Barcelona, terwijl het ook nog eens twee wedstrijden tegoed heeft in La Liga.