United grijpt koppositie na veldslag op Turf Moor, volley van Pogba is voldoende

United grijpt koppositie na veldslag op Turf Moor, volley van Pogba is voldoende

12-01-2021 23:24
2

Manchester United is de nieuwe koploper van de Premier League. Door een moeizame 1-0 zege bij Burnley staat de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer nu drie punten los.

De sterren van Solksjaer hadden het moeilijk met het fysieke spel van Burnley. Die vlogen er vol in en lieten geen mogelijkheid onbenut om hun aanwezigheid te doen gelden. Dat probeerde Luke Shaw na een half uur spelen ook. Zijn tackle leek rijp voor rood, maar werd door de VAR als geel beoordeeld.

Diezelfde videoscheidsrechter moest even later weer in actie komen toen Harry Maguire de 0-1 tegen de touwen kopte. In de aanloop naar die goal was namelijk een overtreding van de scorende verdediger geconstateerd, waardoor het doelpunt werd afgekeurd en United langer moest wachten tot de muur op Turf Moor eindelijk kon worden gesloopt.

Dat gebeurde een kleine twintig minuten voor tijd pas. Paul Pogba stond na een aanval die hij zelf opzette klaar op de rand van het strafschopgebied en volleerde een afvallende bal hard binnen, waardoor The Mancunians op een verdiende voorsprong kwamen en daarmee de koppositie ook definitief in handen namen. In de slotfase kwamen de punten niet meer in gevaar.

Dat maakt dat Manchester United nu de nieuwe koploper van de Premier League is. De voorsprong op Liverpool, de nummer twee, is opgelopen tot drie punten. Stadgenoot Manchester City kan, als het de twee inhaalwedstrijden wint, wel op één puntje komen.

Overige uitslag:
Wolverhampton Wanderers - Everton 1-2