Breaking news

Refereeing Department geeft Anderlecht gelijk: 'Verdienden een strafschop'

Chevalier: Ik ontdekte dat het lastigere Belgische spel me beter ligt

Chevalier: "Ik ontdekte dat het lastigere Belgische spel me beter ligt"

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 23:17di 12-01-2021 om 23:17

Teddy Chevalier heeft zijn derde periode bij KV Kortrijk aangevat. De pocketaanvaller kreeg vijf minuten als invaller tegen KRC Genk, maar binnenkort moet hij de West-Vlaamse aanval onder zijn ervaren vleugels nemen. Zelf is hij alvast in de wolken om terug in het Guldensporenstadion te staan.

Nochtans sprak hij bij zijn vertrek naar Valenciennes nog over een 'droomtransfer'. "Ik wilde graag in eigen land voetballen", legt Chevalier die keuze uit in Sportwereld. "Als kleine jongen was het mijn droom om voor Valenciennes te spelen, de club uit mijn buurt. Ik ben er trots op dat dat gelukt is, maar ik ontdekte dat het lastigere Belgische spel me beter ligt. Mijn jeugddroom is afgevinkt, nu was het tijd om naar huis terug te keren."

"In 2019 had ik de bladzijde omgedraaid, maar ik voelde een onweerstaanbare drang om terug te keren. Dit is de club van mijn leven. Ach, het is een plezier om hier te spelen. Ik heb altijd een topband gehad met de supporters. Waarom Kortrijk en ik zo'n goede match zijn? We zijn voor elkaar gemaakt. Dit is de club van mijn leven", vrijt Chevalier de fans nu al op.

Zij krijgen alvast dezelfde Teddy als voordien te zien. "Ik blijf natuurlijk Teddy Chevalier. Ik ben een karakterspeler. Zelfs al krijg ik maar vijf minuten, ik zal de longen uit mijn lijf lopen. Mijn winnaarsgeest is nog geen sikkepit veranderd. Ik leef om goals te maken en overwinningen te vieren. Je suis un gagnant, quoi", blijkt Chevalier nog steeds zichzelf te zijn.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoeveel goals maakt Chevalier dit seizoen nog voor Kortrijk?

(81 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws