Tielemans, Fellaini of Dendoncker? Hij kijkt 30 meter verder dan Witsel

Tielemans, Fellaini of Dendoncker? "Hij kijkt 30 meter verder dan Witsel"

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 23:00di 12-01-2021 om 23:00

Hoewel vader Witsel de deur richting EK nog op een kier hield, ziet het er somber uit voor zoonlief Axel. De Rode Duivel scheurde afgelopen weekend zijn achillespees bij Borussia Dortmund. De vraag wie de pechvogel zou moeten vervangen, was ook een gespreksonderwerp aan de tafel van Extra Time.

Filip Joos schoof allereerst een logische kandidaat naar voren. "Leander Dendoncker is goed bezig en wel een type ... Oké, die is meer weg, maar dat kan je met Tielemans oplossen", maakt de journalist er meteen een duo van. "Tielemans staat volgens mij al naast Witsel in de ploeg normaal. Hij kijkt 30 meter verder en kan een bal leggen, wat het manco is van Witsel", minimaliseert Joos het wegvallen van die laatste zelfs.

Hier en daar duiken stemmen op om Marouane Fellaini weer bij de Rode Duivels te halen. Die voetbalt echter al een tweetal jaar bij Shandong Luneng. "Ik hoor wel dat Fellaini zich als een topprof gedraagt, maar naar China gaan op je 24e is natuurlijk wel anders dan op je 32e en dan terugkeren",  is Joos dat idee niet erg genegen.

Ook tafelgast Marc Brys kreeg de kwestie voorgeschoteld. Hij schat het mogelijke verlies van Witsel als een zware aderlating in. "Ik denk dat één positie net moeilijk te vervangen is en dat is uitgerekend die. Ik zou voor Tielemans gaan op de positie van Witsel", laat Brys dan toch in zijn kaarten kijken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie zou jij de beste vervanger vinden voor Witsel?

(454 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws