Leverkusen neemt wraak na recente 4-1-nederlaag en bekert verder

12-01-2021 22:51
1

Bayer Leverkusen heeft de derde ronde van de DfB Pokal bereikt. Eintracht Frankfurt, de ploeg die op 2 januari nog met 2-1 wist te winnen van Die Werkself, werd ditmaal wel verslagen: 4-1.

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 4-1
In eerste instantie leek de wedstrijd een kopie te worden van die van bijna twee weken geleden. Amin Younes scoorde net als op 2 januari de 0-1 namens Eintracht, maar daarna liep het anders. Leverkusen vocht zich in de wedstrijd en kreeg daar al voor rust loon naar werken voor. De scheidsrechter kende de thuisploeg een penalty toe en Lucas Alario benutte die.

In de tweede helft was Die Werkself heer en meester. Dat werd geuit met drie treffers: Edmond Tapsoba en Moussa Diaby (tweemaal) zetten hun naam op het scorebord en waren er daarmee mede verantwoordelijk voor dat Leverkusen zich in de derde ronde van de Duitse beker mogen melden. Daar bracht ook een rode kaart voor Jonathan Tah in de slotfase geen verandering meer in.