Oostende houdt slechts één punt over na 75 minuten voetballen tegen tien Panda's

12-01-2021 22:39 Laatste update: 22:46

KV Oostende en KAS Eupen hebben de punten gedeeld in hun inhaalduel op dinsdagavond: 1-1. Voor de thuisploeg zal dat ergens aanvoelen als een nederlaag, want het mocht meer dan 75 minuten tegen een man minder voetballen. Door een vrij flauwe prestatie werd daar niet van geprofiteerd.

Oostende kon drie punten gebruiken om op te rukken in de linkerkolom, terwijl Eupen toch weer naar onder moest kijken voor aanvang van de match. Vuurwerk bracht dat zeker niet in de openingsfase. Enkel Konan N'Dri liet af en toe iets bewonderen. Na iets meer dan een kwartier volgde echter een kantelpunt van formaat. Na een tackle op de bal gleed Emmanuel Agbadou door op het onderbeen van Maxime D'Arpino. Tot ontsteltenis van heel wat Panda's trok Kevin Van Damme rood.

Een meevaller dus voor KVO, maar daar deden de jongens van Alexander Blessin erg weinig mee. De bal monopoliseren lukte nog aardig, meer niet. Vlak voor de pauze viel de beste kans zelfs aan de overzijde. Niet toevallig N'Dri stuurde Julien Ngoy diep. Die raakte de paal met zijn poging. Bij de rust stond de brilscore nog steeds op het bord.

Twee flitsen
Na de koffie ontbrandde de wedstrijd toch even. Na enkele minuten achtte Smail Prevljak zijn moment gekomen. De Bosnische sluipschutter pakte uit met een dubbele poort en kende vervolgens geluk bij de afwerking. Die 0-1-voorsprong bracht Oostende pas echt in de problemen, want kansen creëren lukte nog steeds nauwelijks. Wisselen dan maar, dacht Blessin.

En die aanpak loonde! Op een verre voorzet kopte de ingevallen Marko Kvasina tegenvoets binnen, goed voor zijn eerste treffer in loondienst van de Kustboys. Wie daarna een slotoffensief verwachtte van de thuisploeg, kwam bedrogen uit. Daardoor werd de 1-1 verheven tot eindstand. Oostende blijft zo in de middenmoot hangen, terwijl Eupen tevreden zal zijn met een extra puntje in de degradatiestrijd.