Breaking news

Haalt Club Brugge vervanger voor Diatta? "Spelers om zijn vertrek op te vangen"

Amateurclubs schenken klare wijn: Seizoen geannuleerd zonder versoepelingen

Amateurclubs schenken klare wijn: "Seizoen geannuleerd zonder versoepelingen"

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 22:13di 12-01-2021 om 22:13

De Jupiler Pro League is de doldwaze maand januari ingedoken, maar bij de amateurs rolt er nog steeds geen bal. Deze dinsdag kwamen de sterke mannen van het amateurvoetbal samen. Op die vergadering werd beslist om het Overlegcomité van 22 januari af te wachten. Dat is eerder een uitstel tegen beter weten in, geeft Steven Van Geeteruyen toe.

Als voorzitter van KFC Heur-Tongeren was Van Geeteruyen aanwezig op de vergadering. Hij geeft tekst en uitleg. "Duidelijk is dat als er op 22 januari geen bijkomende versoepelingen komen door het overlegcomité het huidige seizoen stopgezet en geannuleerd wordt", klinkt het kristalhelder bij Sport/Voetbal Magazine. "Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Wallonië en Brussel."

"Want dan kan je niet normaal trainen", geeft Van Geeteruyen uitleg bij dat oordeel. "Als je niet normaal kan trainen - daarmee bedoelen we met het gebruik van kleedkamers - en niet kan spelen met publiek en inkomsten van de kantine, hoeft het voor de meesten van ons niet meer. Voetbal Vlaanderen steunt die eis die we al eerder stelden."

Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de eindafrekening van de verschillende kampioenschappen. "In dat geval wordt de hele competitie geannuleerd met alle resultaten tot nog toe, en beginnen we volgend seizoen opnieuw, met dezelfde ploegen in dezelfde reeksen, zonder stijgers of dalers, zonder play-offs", vat Van Geeteruyen samen. "In het beste geval organiseren we in de maanden waarin wel iets kan, maart of april, nog vriendschappelijke wedstrijden of regionale bekercompetities zodat clubs, spelers en eventueel publiek aan dit jaar toch nog iets hebben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Proximus League

Poll

Vind jij het terecht dat er niet meer gevoetbald mag worden bij de amateurs?

(141 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws