Gazzetta dello Sport: Juventus betaalt 25 miljoen voor spits van Sassuolo

Gazzetta dello Sport: Juventus betaalt 25 miljoen voor spits van Sassuolo

12-01-2021 21:30
8

Gianluca Scamacca staat voor een toptransfer in de Serie A. De 22-jarige spits verruilt Sassuolo voor Juventus, zo meldt La Gazzetta dello Sport.

Volgens de befaamde roze sportkrant maakt Scamacca in eerste instantie op huurbasis de overstap naar Turijn. De Italiaanse kampioen neemt hem in de zomer van 2022 definitief over voor 20 tot 25 miljoen euro. Op die manier kan Juventus de kosten van de transfer spreiden. Ook AC Milan had interesse in Scamacca, maar de Milanezen werden uiteindelijk niet concreet.

Scamacca was in de eerste helft van het seizoen nog op huurbasis actief bij Genoa. Die club zou zich hebben neergelegd bij het feit dat de 1.95 meter lange aanvaller nu naar Juventus vertrekt. Hij scoorde voor Genoa twee keer en gaf één assist in dertien competitieduels. Bij Juventus moet hij de stand-in worden van Alvaro Morata.

Scamacca speelde in de jeugd van AS Roma, toen hij in 2015 verrassend naar PSV vertrok. In Eindhoven wist hij geen indruk te maken, zoals hem dat in 2018 ook niet lukte op huurbasis bij PEC Zwolle.