Oostenrijkse pers over Ashimeru: Bij Anderlecht komt hij beter tot zijn recht

Oostenrijkse pers over Ashimeru: "Bij Anderlecht komt hij beter tot zijn recht"

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 15:40di 12-01-2021 om 15:40

Laatste update: dinsdag 12 januari 2021 om 19:48di 12-01-2021 om 19:48

RSC Anderlecht staat dicht bij de komst van Red Bull Salzburg-middenvelder Majeed Ashimeru. De 23-jarige Ghanees zou op huurbasis overkomen mét een optie tot aankoop. In Oostenrijk zijn ze alvast van mening dat zowel Ashimeru als Anderlecht een goede slag slaan bij de eventuele overgang.

Een overeenkomst tussen Anderlecht en Ashimeru hangt al een tijdje in de lucht, het lijkt een kwestie van tijd vooraleer de deal officieel wordt aangekondigd. Veel waarnemers en fans kijken uit naar de komst van de middenvelder, maar wat maakt hem eigenlijk speciaal?

"Hij is snel en wendbaar en is dan ook een spectaculaire speler om aan het werk te zien", vertelt Anna Konovalova, volger van het Oostenrijkse voetbal voor Football Radar, in een exclusief gesprek. "Het is een uitstekende dribbelaar die technisch erg begaafd is. Met zijn snelheid is hij ook een wapen op de counteraanval."

Ondanks die kwaliteiten heeft Ashimeru het lastig om het tot titularis te schoppen bij de Oostenrijkse grootmacht. Daar zijn verschillende redenen voor. "Eén van zijn zwaktes is dat hij het soms lastig heeft zonder bal. Hij zet niet altijd mee druk, wat nochtans erg belangrijk is bij Salzburg, en soms lijkt hij ook niet altijd erg veel na te denken bij zijn acties. Daarnaast is de concurrentie op zijn positie moordend. Het is geen geheim dat er een surplus aan middenvelders is bij Salzburg, daarom ook dat de club bereid is om Ashimeru te laten gaan", legt Konovalova uit.

Bij Salzburg is de middenvelder op overschot, voor Anderlecht zou Ashimeru wel degelijk een versterking zijn. "Ik denk dat het voor beide partijen een goede deal zou zijn. Ashimeru heeft kwaliteiten maar heeft pech dat het systeem van Salzburg die kwaliteiten niet optimaal weet uit te buiten. Een 4-3-3 zou hem bijvoorbeeld veel beter liggen. In die formatie was hij erg indrukwekkend gedurende zijn periode bij St. Gallen", aldus de journaliste.

In Oostenrijk lijken ze zich alvast neer te leggen bij een vertrek. "De laatste weken zijn er steeds meer geruchten rond hem, het zou dan ook geen verassing zijn mocht hij uiteindelijk vertrekken in de winter. Zijn persoonlijkheid zullen we echter wel missen. Het is een rustige jongen die niet snel in conflict gaat. Dat merk je ook aan de andere spelers, in interviews zijn ze altijd erg lovend over hem. Hij ligt goed in de groep. Hij zal gemist worden, maar dat is niet per se voor zijn bijdrage op het veld. Iedereen zal hem echter het allerbeste wensen bij zijn nieuwe club"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is dit een speler die Anderlecht nodig heeft?

Ja, dit is een prioriteit
87%
Nee, ze hebben hem niet nodig
13%
(416 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws