Mata (Club Brugge) moet boete betalen: Dat schoot in verkeerde keelgat

Mata (Club Brugge) moet boete betalen: "Dat schoot in verkeerde keelgat"

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 13:45di 12-01-2021 om 13:45

Laatste update: dinsdag 12 januari 2021 om 13:53di 12-01-2021 om 13:53

Clinton Mata heeft dinsdagochtend een boete van 400 euro gekregen van de politierechter. Dat weet Het Nieuwsblad. Hij reed naar verluidt te snel in een Porsche met getinte ruiten. 

In oktober van 2019 werd Mata samen met zijn ploegmaat Emmanuel Dennis aan de kant gezet. Hij zou namelijk 136 per uur hebben gereden op een baan waar je maar 90 mag. Zijn advocaat betwist de feiten echter.

"Mata blijft erbij dat hij helemaal niet te snel reed", wordt hij geciteerd door Het Nieuwsblad. "Het kan zijn dat die agenten te snel moesten rijden om hem uiteindelijk bij te halen, maar dat betekent langs die baan niet dat hij daarom zelf sneller dan 90 kilometer per uur reed."

Ook over de getinte ruiten is er een uitleg. "Hij heeft die wagen zo in de garage gekocht. Dat is nog altijd dezelfde en hij had daar verder nooit problemen mee". Tot overmaat van ramp staat te lezen dat Dennis zijn middenvinger opstak naar de agenten. "Maar Dennis was aan het Facetimen met iemand. Dat was dus helemaal niet naar de politie."

Geen leuke opmerking
Volgens de advocaat gaven de agenten ook een verkeerde indruk aan Mata. "Plots ging het over de twee doelpunten van Dennis tegen Real Madrid. Mijn cliënt had het gevoel dat hij er zelfs met een handtekening van af kon komen. Maar hij vroeg de agenten of ze hem hadden tegengehouden om over voetbal te praten. En dat is in het verkeerde keelgat geschoten", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws