UPDATE: 'Crisiscel schuift het stopzetten van het Amateurvoetbal op de lange baan'

UPDATE: 'Crisiscel schuift het stopzetten van het Amateurvoetbal op de lange baan'

12-01-2021 12:00 Laatste update: 14:58
10

Dinsdag weten de amateurclubs waar ze aan toe zijn. Voetbal Vlaanderen hakt dan namelijk de knoop door: Nu al een punt achter het seizoen zetten of toch nog hopen op een eventuele heropstart.

Hoewel het nog niet officieel is dat de trainingen op 15 januari nog niet kunnen hervat worden, gaat zo wat elke amateurclub er wel degelijk van uit. In het meest optimistische scenario lijkt er vanaf midden februari weer getraind te kunnen worden. In dat geval zouden de wedstrijden een maand later hervat kunnen worden, er is namelijk een maand voorbereiding nodig.

Volgens Het Nieuwsblad gaan hier en daar gaan echter ook al stemmen op om nu al een punt achter het seizoen te zetten. Een scenario dat Voetbal Vlaanderen echter wil vermijden, dat zou namelijk nog eens zes maanden zonder amateurvoetbal betekenen. Dinsdag wordt er over gediscussieerd, een beslissing wordt later op de dag verwacht.

Update: De crisiscel heeft dinsdag dan toch geen definitieve beslissing genomen over het stopzetten van het Amateurvoetbal. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Toch stelt de krant dat de kans klein is dat er dit seizoen nog een bal rollen onder het profvoetbal. Het jeugdvoetbal heeft meer kans om de komende weken toch nog te hervatten.