D’Hooghe vreest voor Rode Duivels: Witsel zal niet de laatste zijn

D’Hooghe vreest voor Rode Duivels: "Witsel zal niet de laatste zijn"

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 11:45di 12-01-2021 om 11:45

Het coronavirus leverde menig profvoetballer dan wel verschillende weken onvoorziene rust op, de maanden na de lockdown werd er wel een versnelling hoger geschakeld. Met alle gevolgen van dien, Michel D’Hooghe verwacht nog een stortvloed aan blessures en maakt zich zorgen om de Rode Duivels.

D’Hooghe, die aan het hoofd staat van het medische departement van de FIFA heeft er geen goed oog in. "De blessure van Witsel is een gevolg van overbelasting, met 34 gespeelde wedstrijden na de lockdown is dat niet onlogisch", aldus D’Hooghe in De Standaard. Witsel is echter niet de enigste Rode Duivel die ontzettend veel wedstrijden op korte tijd moet afwerken.

"Kevin De Bruyne heeft er nog meer op zijn teller staan, hij zal nu met de daver op het lijf op het veld staan. Zeker omdat hij al meermaals klaagde over overbelasting dit seizoen", die vlieger gaat nog voor een heleboel andere Rode Duivels op. Zo noemt de dokter ook nog Lukaku, Tielemans en in eigen land Vanaken als spelers die zich zorgen moeten maken.

"We moeten als Belgen ons hart vasthouden, er zullen nog spelers aan ten onder gaan dit seizoen", vertelt D’Hooghe. Valt er echter iets aan te doen? "Ideaal zou zijn dat men de kalender verlicht en minder wedstrijden programmeert. Dat lijkt echter geen realistische optie, trainers zullen dus de moed moeten opbrengen om veel te roteren. In dat opzicht zijn die vijf wissels al een goed hulpmiddel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws