VP 11 Van De Week, Speeldag 20: Club Brugge winnaar van het weekend

VP 11 Van De Week, Speeldag 20: Club Brugge winnaar van het weekend

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 10:30di 12-01-2021 om 10:30

Laatste update: dinsdag 12 januari 2021 om 15:33di 12-01-2021 om 15:33

Op Speeldag 20 was Club Brugge de grote winnaar. Club was de enige titelkandiaat die de drie punten pakte, maar ook op de andere velden waren er uitblinkers te zien. 

Bolat maakt reputatie waar
Niemand neemt graag een penalty tegen Sinan Bolat, en hij bewees zondag waarom tegen Beerschot. Raphael Holzhauser zag zijn poging gestuit worden door de doelman van KAA Gent. Ook overbuur Mike Vanhamel deed het overigens uitstekend, maar er kan er maar één in doel staan.

Jong en oud in de defensie
Standard moet door financiële problemen meer gaan rekenen op de eigen jeugd. Hugo Siquet doet het alvast niet slecht en pikte een assist mee bij Standard, dat met 3-1 kon winnen van Waasland-Beveren.

Bij Anderlecht is Hannes Delcroix niet meer weg te denken. Het jeugdproduct speelt foutloos in de verdediging en doet Derrick Luckassen vergeten. Meer nog: die laatste is al vertrokken naar Kasimpasa. Olivier Deschacht maakt het defensieve trio compleet met opnieuw een mooie prestatie tegen Moeskroen. 

Kwartet op het middenveld
Bij KV Oostende weet Kevin Vandendriessche dat hij volgend seizoen voor concurrent KV Kortrijk speelt, maar dat houdt hem niet tegen om nog te schitteren aan de kust. Niklas Dorsch wordt onze box-to-box, want hij is één van de meest stabiele factoren bij KAA Gent.

Standard kon maandag eindelijk winnen, en dat had ook te maken met de klasse van Selim Amallah. Hij moet mee voor de wederopstanding van Standard zorgen en deed dat nu met twee goals. De meest aanvallende man wordt Geoffry Hairemans, ook al goed voor twee goals tegen 'zijn' Antwerp.

Dost scoort bij debuut
Bij Club Brugge maakte Bas Dost meteen zijn eerste doelpunt tegen STVV. Iets zegt ons dat het niet zijn laatste zal worden. KV Kortrijk is Ilombe Mboyo kwijt aan STVV, maar Pape Habib Gueye vult die leemte in met twee doelpunten. Bij Eupen is Smail Prevljak dan weer de killer, ook al met twee goals. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws