De Laet zit mentaal diep door contract: “Ik vraag niks onredelijks aan Antwerp

De Laet zit mentaal diep door contract: “Ik vraag niks onredelijks aan Antwerp"

12-01-2021 08:45
14

Ritchie De Laet speelt een beresterk seizoen bij Royal Antwerp Football Club. The Great Old ging echter met 3-0 ten onder tegen KV Mechelen en ook De Laet was niet op niveau. De verdediger wijst naar de aanslepende onderhandelingen over zijn contract.

In zijn huidige verbintenis staat een optie die Antwerp kan lichten, maar dat is niet het plan. Antwerp deed hem al een beter voorstel voor 2,5 jaar tot 2023, maar qua loon zitten Antwerp en De Laet nog niet op één lijn. “Het lijkt erop dat we vastzitten”, zegt De Laet aan Het Nieuwsblad.

“Daarom ook dat ik het mentaal zwaar had. Dan dat gedoe vanop training er nog bij, zonder coach… Ik was leeg, ik was op. Kijk, ik ben gelukkig hier. Ik wil blijven. En de club wil dat ook. Alleen was het gat tussen vraag en aanbod net te groot, waardoor alles is stilgevallen.”

“Het kan allemaal snel keren, natuurlijk”, gaat De Laet verder. “Maar er zal water bij de wijn moeten worden gedaan. Er zal meer veerkracht van hun kant moeten komen. Ik vraag niks onredelijks. En ik speel dit seizoen toch op een degelijk niveau.” Antwerp is ook aan het onderhandelen met Refaelov. Ook Buta wil is een optie, maar over Juklerod wordt er getwijfeld.