Financieel herstelplan Anderlecht: ‘Buitenlandse investeerders zijn een optie’

Financieel herstelplan Anderlecht: ‘Buitenlandse investeerders zijn een optie’

12-01-2021 08:25
24

RSC Anderlecht is nog steeds druk bezig met een financieel herstelplan om de schuldenberg van honderd miljoen euro weg te werken. Het Nieuwsblad meldt dat buitenlandse investeerders wel eens voor een oplossing kunnen zorgen.

Alle opties worden bekeken. ‘Daarbij valt niet uit te sluiten dat een buitenlandse investeerder vers geld in de club pompt. Niet evident, maar de aandeelhouders bekijken alle opties. De deadline ligt in maart, wanneer het licentiedossier in orde moet zijn. RSCA zou dan gedirigeerd worden door drie partijen: Coucke, de buitenlandse groep en de B-aandeelhouders’, klinkt het.

Anderlecht staat niet te koop en het is niet de bedoeling dat paars-wit wordt overgenomen door buitenlandse investeerders, maar het is weel denkpiste dat Marc Coucke aandelen bijcreëert door schulden om te zetten. Die aandelen kunnen dan worden gekocht door buitenlandse investeerders. Zo zou Coucke een deel van zijn investering kunnen recupereren.

Op die manier zouden ook de kleine aandeelhouders, Michael Verschueren, Etienne Davignon, Johan Beerlandt en de dochters Vanden Stock, voldoende inspraak om te wegen op het beleid. ‘Volgens sommige bestuurders is dit de enige oplossing, andere zijn dan weer gekant tegen buitenlandse inmenging. In coronatijden is het ook allesbehalve evident om zo’n investeerder te vinden.’ Er zijn vooralsnog geen onderhandelingen.