Extra domper voor Rode Duivels: bevestiging van zware blessure Praet

Extra domper voor Rode Duivels: bevestiging van zware blessure Praet

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 08:11di 12-01-2021 om 08:11

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 15:28do 14-01-2021 om 15:28

Na de blessure van Axel Witsel moeten de Rode Duivels weer een domper verwerken. Dennis Praet van Leicester City is maanden geblesseerd na de bekerwedstrijd tegen Stoke. De ex-Anderlecht-speler liep een scheur in de hamstrings op, dat meldt Het Nieuwsblad.

In de allerlaatste minuut van de bekerwedstrijd sloeg het noodlot toe. Youri Tielemans speelde de bal en na een sprint moest Praet plots stoppen. Het verdict valt vooralsnog mee en het EK zou niet in het gevaar komen: drie maanden buiten strijd.

Voor Witsel is de balans erger. De middenvelder van Borussia Dortmund mist hoogstwaarschijnlijk het EK. Praet, die ook centraal op het middenveld uit de voeten kan, wordt gezien als een zekerheidje in de EK-selectie van Roberto Martinez. Hij mist wel de eerste matchen in de WK-voorronde tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland eind maart.

Update: Tegenover Leicester Mercury heeft coach Brendan Rodgers het slechte nieuws over Praet bevestigd. "Hij heeft een scheur in de hamstrings en zal drie maanden out zijn. Dat is een zware klap voor ons", klonk het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws