UPDATE: ‘KV Mechelen grijpt mis, spits legt medische tests af bij Standard'

UPDATE: ‘KV Mechelen grijpt mis, spits legt medische tests af bij Standard'

12-01-2021 07:20 Laatste update: 13-01-2021 09:13
6

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Standard Luik Joao Klauss de Mello binnen. Op een paar details na komt de 23-jarige aanvaller op huurbasis over van het Duitse Hoffenheim. Ook KV Mechelen werd genoemd voor de Braziliaan.

De spits bedankte voor de interesse van KV Mechelen en lijkt voor Standard te kiezen. Sinds 2017 staat hij onder contract bij Hoffenheim. Eerst werd Klauss verhuurd aan HJK Helsinki waar hij 21 keer scoorde in 33 wedstrijden en de afgelopen twee seizoenen speelde hij op huurbasis bij Lask Linz. Daar maakte hij vijftien goals in 42 wedstrijden.

Bij Hoffenheim kon hij echter nog geen basisplaats afwingen. Klauss woonde naar verluidt gisteren al de wedstrijd tegen Waasland-Beveren bij. Standard heeft een sterke, scorende spits nodig en hoopt die met Klauss in huis te hebben gehaald. Met zijn 1m90 heeft hij een profiel dat Mbaye Leye nodig heeft bij de Rouches.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat de deal met Klauss in kannen en kruiken is. KV Mechelen vist naast het net en Standard Luik gaat aan de haal met de aanvaller. De 23-jarige Braziliaan komt 1,5 jaar op huurbasis over. Hij legde inmiddels met succes zijn medische tests af. Eerder leek Klauss op weg naar Malinwa.