De Ketelaere (Club Brugge) is Belofte van het Jaar met monsterverschil

De Ketelaere (Club Brugge) is Belofte van het Jaar met monsterverschil

12-01-2021 07:00 Laatste update: 08:19
39

Club Brugge is prijs na prijs aan het binnenhalen. Het Laatste Nieuws meldt dat Charles De Keteleare de Belofte van het Jaar is. Met een monsterverschil laat hij Aster Vranckx (KV Mechelen) en Nicolas Raskin (Standard) achter zich.

Voor het gala van de Gouden Schoen worden al enkele individuele prijzen bekendgemaakt. Simon Mignolet werd eerder al de Doelman van het Jaar en Philippe Clement sleepte Trainer van het Jaar in de wacht. Nu heeft ook Club Brugge-talent De Ketelaere Talent van het Jaar binnen. “Het is een leuke trofee. Ik ben trots”, zegt de 19-jarige aanvaller.

“Ik heb er altijd van gedroomd om door te breken en dat gebeurt nu. Dankzij de goeie prestaties van de ploeg en van mezelf ben ik nu ‘Belofte van het Jaar’ en dat is wel iets om trots op te zijn”, aldus De Ketelaere na zijn prijs in ontvangst te hebben genomen uit handen van Lies Vandenberghe en zijn broer Louis en zus Renéé.

De Ketelaere kreeg in 2020 achttien basisplaatsen en negen invalbeurten in de Jupiler Pro League. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij twee assists. Het talent maakte vooral indruk in de Champions League met enkele sterke prestaties. Met 403 punten had De Ketelaere maar liefst 314 punten meer dan nummer twee Vranckx. Raskin eindigde derde met 86 punten.

Top tien:
1. Charles De Ketelaere – 403pt
2. Aster Vranckx – 89pt
3. Nicolas Raskin – 86pt
4. Sambi Lokonga – 58pt
5. Zinho Vanheusden – 54pt
6. Arnaud Bodart – 42pt
6. Jeremy Doku – 42pt
8. Kamal Sowah – 25pt
9. Ismaila Coulibaly – 23pt
10. Lukas Nmecha – 20pt