Degryse is duidelijk: We hebben geen profiel zoals Fellaini

Degryse is duidelijk: "We hebben geen profiel zoals Fellaini"

11-01-2021 21:14
7

Axel Witsel zal naar alle waarschijnlijkheid het EK 2020 missen vanwege een achillespeesblessure. Bondscoach Roberto Martinez zet de deur op een kier want hij zal tot de laatste seconde wachten om Witsel mee te nemen. Analist Marc Degryse en chef voetbal Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws namen de verschillende opties onder de loep.

Het blijft nog steeds een vraagteken of Axel Witsel meekan naar het EK, volgens verschillende dokters is het onrealistisch maar bij zo'n blessure is het afhankelijk van speler tot speler. Marc Degryse vindt het zeer slecht nieuws voor de Rode Duivels. "We hebben niet echt een kopie van Witsel", aldus Degryse. "Je hebt Dendoncker en Tielemans, maar dat is toch een andere manier van spelen dan met Witsel - een waterdrager, maar een héle goeie. Hij is toch ook een klein beetje onmisbaar."

Als Degryse gevraagd wordt om enkele vervangers te noemen duiken de verwachte namen op. Sambi Lokonga wordt genoemd maar of hij daar al klaar voor is is voor de analisten een twijfelgeval. "Ik weet dat Martínez twijfelt over Sambi Lokonga - die echt wel progressie boekt bij Anderlecht", zegt Keygnaert Chef voetbal van Het Laatste Nieuws. Degryse ziet in de toekomst wel een rol weggelegd bij de Rode Duivels voor Sambi Lokonga. "Maar ik denk dat de sprong nu te groot is voor de komende 4-5 maanden. Ik denk dat we moeten kijken naar jongens die toch al een tijdje bij de Rode Duivels rondlopen en ook al op internationaal niveau gespeeld hebben."

Toen kwam Marc Degryse uit bij een opvallende naam. Marouane Fellaini zou volgens Degryse een ideale keuze zijn voor Martinez met zijn uniek profiel. "Als je hem terughaalt, kan je hem sowieso op twee verschillende manieren gebruiken. Je kan hem ook nog als ‘pinch hitter’ als er iets zou gebeuren met Lukaku, of in het slot van een match. We hebben ook geen profiel zoals Fellaini, dus ik denk wel dat dat nog in het achterhoofd van Martínez zit. Hem helemaal de rol van Witsel geven is echter ook niet evident", liet Degryse nog weten.