Mario Balotelli, Samuel Eto'o en na zondag ook Bas Dost in dezelfde lijst

11-01-2021 20:10 Laatste update: 20:17

Club Brugge won zondagavond op het veld van Sint Truiden VV met 1-2. Eén van de twee doelpuntenmakers bij Blauw-Zwart was Bas Dost. De Nederlandse centrumspits maakte zijn debuut voor Club Brugge en had welgeteld 12 minuten nodig om zijn eerste doelpunt te scoren. Daarmee komt hij tussen enkel mooie namen te staan.

Een minuut of drie voor 21 uur was het al raak voor Bas Dost. Een perfect gemeten voorzet van Charles De Ketelaere werd verwoestend op de slof genomen door zijn collega, 0-1 na 12 minuten. Meteen raak bij zijn debuut voor Club Brugge, toeval zou je denken. Maar niet voor Dost want die wist bij zijn vorige drie ploegen ook telkens te scoren bij zijn debuut. Zo scoorde hij bij VFL Wolfsburg, Sporting en Eintracht Frankfurt ook bij zijn debuut. Hierdoor komt Dost in een uitzonderlijk lijstje terecht waarbij spelers bij hun debuut bij vier verschillende ploegen telkens wisten te scoren.

In dat lijstje staan enkele bekende namen zoals Samuel Eto’o en Mario Balotelli, die ook vier opeenvolgende keren bij hun debuut wisten te scoren. Het record? Dat kan Dost ook nog evenaren want huidig Granada-aanvaller Roberto Soldado wist bij maar liefst vijf verschillende clubs te scoren in zijn debuutmatch.